HOGYAN HÚZZUK MEG A NADRÁGSZÍJAT?

2022. 10. 19.

5 perc olvasási idő

Tegyünk meg minél többet az alkalmazottak anyagi biztonságának támogatásáért

javasolja Emma Roberts a Mercer igazgatója.

A szakember szerint a megélhetési költségek válságának elmélyülésével az emberek egyre gyakrabban szorulnak támogatásra pénzügyeikhez.

A pénzügyi stressz, valamint a mentális és fizikai egészség közötti bizonyított kapcsolat miatt minden ok megvan arra, hogy a pénzügyi jólét kérdése minden szervezet napirendjén szerepeljen.

A megélhetési költségek drámai megemelkedése okozta hangulat határozottan uralja nem csak az angol, de az Európai Unió nemzeteit is.

Angliában a legfrissebb adatok 9,9%-os éves inflációt mutatnak (a 2021. januári mindössze 0,7%-ról), és a Bank of England további 13% körüli inflációs emelkedést prognosztizál, a társadalom még egy ideig érezni fogja a nyomást. Nem csak ott, de nálunk is, Magyarországon, ahol a számok még ijesztőbben alakulnak.

Bár az infláció a vállalatokat általában kevésbé sújtja, a szervezeti vezetők felismerték, hogy a teljes munkaerő állományra viszont drámai hatással van.

Azok az alkalmazottak, akik az energiaköltségeiken és a szükséges élelmiszer kiadásaikon kénytelenek spórolni, és azok a jobb módú munkavállalók, akik ugyan kevésbé kiszolgáltatottak, de ebben a szorult helyzetben teljesen kimerítik megtakarításaikat mind-mind aggódnak a jövőbeni megélhetésükért – egyszóval támogatásra és útmutatásra szorulnak.

Az alkalmazottak pénzügyi jólétének biztosítása azonban nem csak a javadalmazás felülvizsgálatáról vagy a diszkrecionális (saját belátás szerinti) készpénzfizetésről szól.

g a havi bér fizetése jelentős és nyilvánvaló tényező a munkavállalók számára, a fizetések pusztán növelése azzal a kockázattal jár, hogy gerjeszti az inflációs ciklust, nem pedig enyhíti azt, ezzel is tovább fokozva a jelenlegi gazdasági nehézségeket.

Sajnos a szervezetek 85%-a még mindig nem kínál szakmai segítséget a költségvetés-tervezés és az adósságkezeléssel kapcsolatban, pedig hatalmas lehetőség rejlik abban, ha segítünk az alkalmazottaknak megtanulni a válságos helyzetek kezelését egy olyan időszakban , amelyben még soha nem volt ekkora az igény a válságkezelési módszerek oktatására és elsajátítására.

A Mercer 2022-es Financial Wellbeing Index kutatási jelentéséből az is kiderül, hogy a megkérdezett szervezetek csupán mintegy fele biztosít szakmai teret a felmerült pénzügyi problémák kezelésének támogatásához.

Az Egyesült Királyság munkavállalóinak milliói nem férnek hozzá az alapvető, érthető és összesített pénzügyi információkhoz, sem a szükséges oktatási tartalmakhoz.

Emma Roberts szerint a pénzügyi oktatás központi jelentőségű a bizalom növelésében, mely lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy megtegyék azokat a szükséges pozitív lépéseket, amelyekkel javíthatnak életszínvonalukon.

Ennek érdekében a Mercer létrehozta az alkalmazottai számára a Financial Wellbeing Hálózati-Központot, amely ingyenes forrásokat biztosít a szervezetek számára, hogy alkalmazottaik a megélhetési válság okozta kérdésekre és helyzetekre átfogó válaszokat illetve megoldásokat találjanak.

A hálózat a pénzügyi jólét minden elemét átszövi, tartalmat biztosít a napi pénzügyek kezeléséhez, valamint tájékoztatást nyújt a költségvetés és a pénzmegtakarítás lehetséges módszereiről.

Az öt legfontosabb tipp az alkalmazottak számára:

  1. Kezdeti megszorításaiddal ne terheld túl magad, elsőként a gyorsan elérhető célokra koncentrálj, hogy legyen sikerélményed
  2. Rendszerezd a napi kiadásaidat, nevezd meg a lehetséges megtakarítási területeket
  3. Légy tisztában, a munkáltatód juttatásaival.  A munkavállalói juttatások támogathatják anyagi jólétedet, mégis gyakran figyelmen kívül hagyják, vagy nem használják fel őket a munkatársak (pl. Health Cash Plan, kedvezményes utalványok stb.)
  4. Gondolkodj kicsit másképp. A vásárlási, étkezési vagy utazási szokások kis mértékű megváltoztatása is sokat jelenthet
  5. Fordulj bátran szakemberhez. Ne hagyd figyelmen kívül a növekvő adósságot, beszélj hitelezőiddel, és kérj professzionális segítséget, ha szükséged van rá

Soha nem volt még a jelenleginél kritikusabb időszak, amelyben az alkalmazottaknak nagyobb szüksége lett volna a szervezetek támogatására – akár közvetlenül akár közvetve. Nem olyan egyszerű ugyanis meghúzni a nadrágszíjat.

Az eredeti cikket itt találod:

https://www.hrmagazine.co.uk/content/comment/do-more-to-support-employee-financial-wellbeing

Kosárhoz adva

Kosár kiürítve

Kérlek jelentkezés előtt fejezd be a jelenlegi vásárlásod!