VISSZA A TERMÉSZETHEZ, HOME OFFICE-ból OUTDOOR OFFICE-ba? 2. rész

2022. 12. 21.

7 perc olvasási idő

Az iroda nem vész el, csak átalakul 2.

Az előző alkalommal kezdtük bemutatni Fiona Campbell és szerzőtársai tanulságos írását melyben felhívják a figyelmünket, hogy egyes tanulmányok szerint a természetben eltöltött idő hatékony ellenszere lehet az egyre növekvő, hosszan tartó munkahelyi stressznek. Nézzük, mit ajánlanak a folytatásban nekünk HR szakembereknek annak érdekében, hogy mindennapi életünk és munkahelyünk részévé tegyük a természetben rejlő mentális erőforrások mindennapi használatát.

Amit a jó közérzetért és szorosabb munkahelyi kapcsolatokért tehetünk

Az Illinoisi Egyetem kutatóinak egy chicagói negyedben végzett tanulmánya szerint fordított összefüggés van a bűncselekmények (bántalmazások, emberölések és lopások) száma és a vizsgált városrészek zöldterületeinek nagysága között. Megállapították, hogy a beültetett, parkosított városrészek a szabadba vonzzák az embereket és elősegítik a közösségi érzés kialakulását.

Ha irodai környezetünkben kellő hangsúlyt fektetünk a zöldfelületek kialakítására és megfelelő növényzet telepítésére, fokozhatjuk a munkavállalóink empatikus készségét és szorosabbá fűzhetjük a munkahelyi kapcsolatokat. Egy holland tanulmány szerint a növényekkel teli irodákban sokkal nagylelkűbbek a dolgozók kollégáikkal, mint azok munkatársak, akik olyan környezetben kénytelenek dolgozni, ahonnan hiányzik a jótékony zöldfelület.

Engedjük, hogy a természet beleszóljon és formálja a csoportdinamikát

A szabadtéri tevékenységek segítenek megteremteni a feltételeket az emberek mélyebb szintű interakciójához. A szervezeti háló szabta köteléken túl az alkalmazottaknak lehetősége nyílik ugyanis, hogy másfajta minőségben lépjenek egymással interakcióba. A természetben való tartózkodás során azok a munkatársak is, akiknek korábban megromlott a viszonyuk vagy kapcsolataikat feszültség hatja át, lehetőséget kaphatnak arra, hogy átértékeljék az egymáshoz fűződő viszonyaikat és újra harmonikus kapcsolatot építsenek ki egymás között.

Törekedjünk közös fizikai kihívásokban való együttes részvételre

Ahhoz, hogy a szabadban átélt csapatépítő tréningek során közösen győzzük le a természet kihívásait ( legyen az hegycsúcsra mászás, erdei ösvényeken való barangolás, vagy akár közös sátortábor építés és tábortűzrakás) bizalomra van szükség – a bizalom pedig a jól teljesítő csapat legfontosabb alappillére. A szabadban újraértelmeződnek az irodai hierarchia által diktált szerepek, felbomlik a szervezeti háló, már nem a munkahelyi szerepkörök és beosztások lesznek a dominánsak, hanem a természet adta akadályok legyőzésének képességére kerül a hangsúly. A tudás, ami az irodában rangsorol és pozícionál egy munkahelyi csoportot, a szabadban elveszíti meghatározó erejét, ezáltal előtérbe kerülhetnek olyan készségek, amelyek újraszőhetik az egymáshoz fűződő kapcsolatainkat, ez pedig az együttműködés mélyebb szintjeihez vezethet.

A HR vezetőknek azonban a csapat épülését szolgáló tevékenységek és rendezvények helyszíneinek kiválasztásakor szem előtt kell tartaniuk, hogy egyes munkatársak – például testi fogyatékkal élők – nem képesek részt venni a természetben tartott vadonban tartott elvonuláson.

Fontos tehát, hogy olyan helyet találjunk a szabadban, ahol a korlátozott képességű munkatársaink is teljes értékűen részt tudnak venni a közös programokban.

Néha térjünk le az útról

Néha a terv hiánya – vagy éppenséggel az  útitervtől való eltérés segíthet abban, hogy felfedezzük, milyen csoportdinamika érvényesül a munkahelyi közösségünkben. A természetben való látszólag céltalan csatangolás, vagy a kijelölt céltól való szándékos eltérés új lehetőségek és megoldások felé ösztönözhet bennünket, melyek során a természetből áradó energia újra építheti köztünk az elfásult, vagy olykor merev kapcsolati rendszert.

Az olyan kulturális normák kialakítása, amelyek a természetet is igyekeznek a munkahelyi környezet részévé tenni, a változás és a fejlődés erőteljes eszközei lehetnek.

Ahelyett például, hogy stratégiai megbeszéléseinket, konferenciáinkat, ünnepségeinket vagy egyéb külső rendezvényeinket egy szállodában vagy modern konferenciaközpontban, étteremben tartanánk, érdemes  megfontolnunk a szabadtéri helyszínválasztás lehetőségeit. Tábortűz körül ülve mélyebb bizalmi hálót szőhetünk egymás között, kiváltképp, ha előtte olyan tevékenységeket végzünk a szabadban, amelyek megfelelően tükrözik az aktuális vezetői kihívásokat. Fontos, hogy elég időt szánjunk az egyéni elmélkedésre, elmélyülésre, a természetben való inspirálódásra is. Vegyük rá munkatársaikat, hogy szabaduljanak meg erre az időre az összes technikai eszközüktől, hogy agyi működésüket és figyelmüket semmi kívülről érkező impulzus ne zavarja meg.

Ha csak rövid időre van lehetőségünk kiszabadulni, akkor tartsuk legalább a kiscsoportos megbeszéléseinket szabadtéren

Az alkalmazottak sétálhatnak együtt, vagy akár le is ülhetnek egy parkban, hogy megvitassák az aktuális problémákat, megoldandó feladatokat. Csapattalálkozók vagy rendezvények esetén, még ha a foglalkozások többsége nem is lehet kint, gondoljuk át, milyen szabadtéri teret használhatunk a kiscsoportos beszélgetésekhez, szakmai párbeszédekhez vagy akár könnyebb adminisztrációs tevékenységeinkhez.

Kapcsoljuk össze jutalmazási rendszerünket a természettel

Rengeteg cégvezető a teljesítményt gyakran az all-inclusive üdülőhelyekre való utazással jutalmazza. Ehelyett azonban érdemes olyan alternatívákon is elgondolkodnunk, amelyek a természetbe ágyazódva eltávolodnak a nyüzsgő szállodai környezettől. Bebizonyosodott, hogy a csapatok így összetartóbbá, rugalmasabbá és produktívabbá válhatnak, a munkatársak kreativitása és teljesítménye nő, a szakmai és magánéleti kapcsolatok pedig érzékelhetően szorosabbá válhatnak.

A szerzők biztosak abban, hogy azok a vállalatok, amelyek megértik, hogyan kell stratégiailag felhasználni a természet erejét szervezeteik fejlesztésére, azok látványosan le fogják hagyni versenytársaikat a jövőben.

Az eredeti cikket itt találod.

https://www.mckinsey.com/capabilities/people-and-organizational-performance/our-insights/extremely-out-of-office-let-nature-boost-your-teams-creativity-and-performance

Kosárhoz adva

Kosár kiürítve

Kérlek jelentkezés előtt fejezd be a jelenlegi vásárlásod!