Marinov Péter

12


év szakmai tapasztalat

14


év HR és általános vezetői tapasztalat

19


bevezetett HR megoldás

2


HR szakmai díj

12 ÉV HR SZAKMAI TAPASZTALAT

Végzettsége szerint közgazdász. Dolgozott a külkereskedelmben és több kereskedelmi bankban. A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) stratégiai átvilágítási projektjének befejezését követően 2003-ban már a szervezet HR tanácsadójaként folytatta. E munkakörében részt vett a bank munkaköri besorolási rendszerének felállításában és több fejlesztési javaslat kidolgozásában.

Amikor 2006 őszén az MFB létrehozta az uniós gazdaságfejlesztési pénzek pályáztatását végző MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt-t, Péter az új cég felépítésében vett részt, mint a projekt koordinátora. A szervezet beindulását követően felépítette a vállalat humánmenedzsment főosztályát, majd annak vezetője lett és közel négy évig irányította azt. E munkakörében a HR stratégia kialakításától kezdve a különböző HR-rendszerek felépítésén át a dolgozói elkötelezettség-felmérésig számtalan projektet kezdeményezett és irányított.

2012 szeptemberében az MKB Bank HR Stratégiai és szervezetfejlesztési vezetőjeként folytatta tovább, egészen 2017 januárjáig. A bankban – sok más egyéb mellett – rendszeresítette a dolgozói elkötelezettség-felmérést és a HR kommunikációt.

14 ÉV HR ÉS ÁLTALÁNOS VEZETŐI TAPASZTALAT

A kereskedelmi bankokban hitelezési területen töltött be különböző középvezetői pozíciókat. Így helyettes vezetőként, majd rövid ideig a terület irányítójaként felelt a Creditanstalt (ma UniCredit Bank) központi hitellebonyolításáért, később pedig az ING Bank lakossági hitelbírálati és hitelfolyósítási területének vezetéséért.

2006-ban nevezték ki a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. HR vezetőjévé. Itt munkatársaival alkalma nyílt olyan vállalatot építeni, amely egyedül álló volt az állami szférában: a MAG Zrt. úgy működött, mint bármely piaci cég. Péter a HR vezetőjeként – többek között – irányította az e-learning és a belső oktatói, a teljesítményértékelési, valamint az egyénre szabott vezetőképzési és a kompetencia-értékelő és kompetencia-alapú kiválasztást támogató rendszer kialakítását.  Elindította a MAG Zrt. tehetségmenedzsment rendszerét. Felismerve a vállalati tudás értékét, kezdeményezte a tudásmenedzsment stratégia elkészítését.

A dolgozói elkötelezettség növelése érdekében kezdeményezett akciók nyomán, Péter HR vezetése alatt a kezdeti igen alacsony (18%) elkötelezettségi szint három év alatt meredeken emelkedett (66%).

2012-ben az akkor még bajor tulajdonban álló MKB Bank szervezetfejlesztési vezetőjeként folytatta HR-es pályafutását. E munkakörében irányította az on-line toborzási/kiválasztási felület kialakítását, a HR kommunikációs felületeinek kialakítását, a Nexon 4 dolgozói portál bevezetését. Javaslatára és aktív részvétele mellett intézményesítette a bank a dolgozói elkötelezettség-felmérést és eredményfeldolgozást. Új oktatási és blended learning koncepció dolgozott ki, felelt a bevezetés előkészítéséért csakúgy, mint a vezetői auditra alapozott egyéni fejlesztési rendszer és a vállalati egészségmegőrzési koncepció kialakításáért.

19 BEVEZETETT HR MEGOLDÁS

A MAG Zrt. HR vezetőjeként, majd az MKB Bank szervezetfejlesztési vezetőjeként Péter számtalan projekt kezdeményezője és irányítója volt.

A fentieken túl említést érdemel még a MAG Zrt-ben az elkötelezettség növelése érdekében kiépített vezetői motivációs eszközrendszer, a belső dolgozói márka és kommunikációs rendszer felépítése, a dolgozói motivációs programok, a költséghatékony egészségmegőrzési rendszer kidolgozása, a CSR és esélyegyenlőségi-rendszer kialakítása, valamint a munkaköri besorolási és a bérpolitikai rendszer felépítése.

Az MKB Bankban az MKB FinTech Akadémia HR kapcsolódási pontjainak feltárása, a HR arculat és belső kommunikációs rendszer kialakítása, az üzleti intelligencia-alapú HR-kontrolling riportolási rendszer bevezetésének előkészítése és a vállalati sportegyesület komplex sportszolgáltatóvá, közösségszervezővé alakítása kötődik a nevéhez.

2 HR SZAKMAI DÍJ

A Péter vezette HR a MAG Zrt. munkáltatói ismertségét erősítette két olyan elismerés, minősítés megszerzésével, amely a jelentkezők számára is egyértelművé tette, a MAG Zrt. vonzó munkahely.

A ‘Társadalmilag felelős munkáltató’ minősítés a különböző társadalmi csoportok (így különösen: a fogyatékkal élők, a nemzeti, etnikai, szexuális kisebbségek, nők) munkahelyi  esélyegyenlőségéért tett erőfeszítéseket ismerte el, amelyekről a vállalat az audit során tanúbizonyságot tett.

A ‘Sokszínű szervezet’ díjat a MAG Zrt. a szervezeti sokszínűségi politikájáért, annak gyakorlati megvalósításáért és a diszkrimináció elleni küzdelemért kapta. A díjjal a több mint 400 induló vállalat közül a tíz legjobbat tüntették ki.

ismerj meg minket!

Még többet szeretnél megtudni rólunk?

Rólunk

Egy “iskola”, ahol HR szakemberek tanítanak HR szakembereket: kezdőket, rutinosakat, vezetőket. Aktuális és jövőbe mutató HR témák oktatása 1-2-3 napban, gyakorlatorientáltan, CSAK A LÉNYEGre koncentrálva. Minden képzésünkhöz on-line tananyag. Semmi mellébeszélés – színtiszta gyakorlat. Kiscsoportos képzés, skandináv környezet, tudás, érték, gondolatok. Ez a HR School.

Tovább

Kapcsolat

Elérsz bennünket hétköznap és hétvégén is telefonon és e-mailben. Központi irodánk Budapesten a Margit hídnál található, nyílt képzéseinket pedig ettől nem messze a Deák téren tartjuk.

Tovább

Kosárhoz adva

Kosár kiürítve

Kérlek jelentkezés előtt fejezd be a jelenlegi vásárlásod!